Yumurta alerjisi olanların rotavirüs aşısı olmasında sakınca yoktur. Bu aşının içeriğinde yumurta alerjeni yoktur. Yumurta alerjisi olanlarda rotavirüs aşısı kesinlikle yapılmasın diye bir durum söz konusu değildir.
Rotavirüs aşısı rotavirüslerin neden olduğu ishal ve kusma gibi belirtiler gösteren mide ve bağırsak enfeksiyonuna (gastroenterit) karşı korunmasına yardımcı olur.
Rotavirüs enfeksiyonu yeni doğanlarda ve küçük çocuklarda şiddetli ishale neden olan en yaygın enfeksiyondur. Enfeksiyonlu kişilerin dışkısı ile temas sonucu elden ağza geçerek kolayca bulaşır. Rotavirüsün sebep olduğu ishale sahip çocukların çoğu kendi kendine iyileşir. Fakat bazı çocuklarda şiddetli kusma, ishal ve yaşamı tehdit eden ve hastaneye yatırılmayı gerektiren sıvı kaybı görülme ihtimali vardır.
Rotavirüs aşısının sık yan etkilerinden birisi ishaldir. Nadir görülen yan etkileri de karın ağrısı, karında şişkinlik, kanlı dışkılama, kusma, huzursuzluk, bağırsakta bir bölümünde tıkanma gibi yan etkiler görülebilmektedir. Bu nedenlerden dolayı; özellikle yumurta alerjisine bağlı kanlı sümüklü kaka yapan, huzursuzluğu olan çocuklarda rotavirüs aşısının yapılmaması daha uygun olacaktır. Çünkü aşının da nadir yan etkileri ile besin alerjisinin belirtileri daha da ağırlaşacaktır.
Sonuç olarak; özellikle bağırsak tutulumu olup kanlı kaka ve mukuslu kaka gibi belirtileri olan çocuklarda; kesin yapılmasın diye bir öneri olmamakla birlikte yapılmaması daha iyi olacaktır. Sadece ciltte belirti veren kendini egzama, ciltte kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren; kakası normal olan kusması olmayan çocuklarda rotavirüs aşısının yapılması tavsiye edilir.