İnek sütü alerjilerinde sıklıkla ciltten alerji testi, kandan alerji testi, kandan moleküler alerji testi yapılmaktadır. Ciltten alerji testi genellikle ilk yapılan ve doğru sonuç veren bir testtir. Çocuğun sırtından damlalarla yapılmaktadır. Cilde damlaların nüfuz edilmesi sağlanır, 15-20 dk sonra ortaya çıkan kızarıklık ve kabarıklığın çapı değerlendirilerek sonuç verilmektedir. Kandan da alerji testi yapılabilmektedir. Cihazın kalitesine ve kandaki alerji seviyesine göre bazen yanıltıcı sonuçlar alınabilmektedir. Çoklu gıda alerjilerinde moleküler alerji testi yapılarak gıdaların içindeki moleküllere de alerji seviyesi konusunda bilgi sağlanabilmektedir.
Moleküler alerji testiyle çapraz reaksiyon yapan gıdaların tespiti ve fırınlama ile düzelip düzelmeyeceği konusunda bilgi elde edilebilmektedir. Ciltten yama testi dediğimiz sırta yapıştırma yöntemiyle yapılan test doğru sonuç vermediğinden tercih edilmemektedir. Sadece birkaç hastalık durumunda sırta yapıştırma dediğimiz yama testi denenebilmektedir. Gıda intolerans testi, biorezonans testi gibi testler inek sütü alerji teşhisinde tercih edilmemesi gereken testlerdir. Bu testlerin bilimsel yönleri zayıftır. Bu nedenle de bu testleri tercih etmiyoruz. Sonuç olarak; sıklıkla ciltten alerji testi tercih edilmekle birlikte bazen kandan alerji testi; çoklu gıda alerji durumunda da moleküler alerji testi tercih edilen alerji testleridir.