Sıklıkla karşımıza 2 haftadan uzun süren ishal ve kusmalarla kendini göstermektedir. Belirtiler besin alımından 2-3 saat sonra; fazla miktarda kusma, aşısı sıvı kaybı ve huzursuzluk gelişmektedir.
-Büyüme gelişme geriliği,
-kansızlık, karında şişkinlik,
-solukluk, hipotermi,
-kanlı kaka gibi belirtiler yanında tansiyon düşüklüğü gibi ağır bir tabloya da neden olabilmektedir. Tekrarlayan kusma neredeyse her bebekte vardır ve ishal her 2-3 çocuğun birinde ve tansiyon düşüklüğü her 4 çocuğun birinde görülebilmektedir.
Ciddi kusmalardan dolayı bebeklerde sıklıkla enfeksiyondan şüphelenilir ve gereksiz antibiyotik tedavisi verilir. Ateşin görülmemesi ve beslenmenin kesilip damardan sıvı tedavisi ile hızla şikayetlerin düzelmesi; beslenmenin başlanmasıyla aynı ağır tablonun ortaya çıkması tipiktir.
Sonuç olarak; proktokolit ve enteropatiye göre kusma ve ishal ön planda olması, kanlı kakanın olması, kusmalara bağlı sıvı kaybına ve tansiyon düşüklüğüne neden olması daha ön plandadır. Yetişkin yaşta da deniz ürünleri ve balık tüketimi sonrasında karşı enterokolit sendromu görülebilmektedir.