Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri etiket bilgisi okumaktır. Tüketilme ihtimali olan her besin için; detaylı içindekiler bilgisine mutlaka göz atılmalıdır, içeriği bilinmeyen hiçbir besin tüketilmemelidir. Hazır besinlerde süt bileşenleri ayrı halde bulunabilmektedir. İçindekiler bölümünde süt olarak yazmamaktadır. Bir ürün etiketi üzerindeki “laktoz içermeyen” ibaresinin yer alması da o ürünün sütten arındırılmış olduğu anlamına gelmemektedir. Üründe hala süt veya süt ürünleri bulunabilmektedir. İşlenen etler ise genellikle süt içermektedir veya süt içeren hatlarda işlenmektedir. Bu ürünlerin tüketimi durumunda alerjik çocuklarda ciddi komplikasyonlar oluşabilmektedir. Böyle sorunlara önlem almak adına diyetisyen kontrolünde yasaklılar listesine mutlaka uyulmalıdır. Eğer ev dışında yemek yenecekse içerik bilgisi ve çapraz kontaminasyon riski mutlaka sorgulanmalıdır. Yemek yapımı sırasında daha önce inek sütü ve ürünlerinin temas ettiği malzemeler kullanılacaksa ekipmanların tamamen temiz olduğundan emin olunmalıdır.