Badem bazlı içecekler; bademlerin su ile ıslatılması ve ardından öğütülmesiyle elde edilmektedir. Badem bazlı içecekler inek sütüne kıyasla daha az protein içeriğine sahipken; karbonhidrat ve yağ bakımından miktarlar birbirine yakındır. Yapılan araştırmalar; inek sütü protein alerjisi veya laktoz intoleransı olan çocuklarda badem sütünün alternatif olarak tüketilebileceğini gösterir. Çocuk alerji uzmanı tarafından tanı konulan badem veya kuruyemiş alerjiniz yoksa doktor önerisi ile badem bazlı içecekler tüketilebilmektedir. Ancak tüketilen bu ürünler içerik olarak gereksinimleri karşılamada yetersiz olduğu için inek sütü yerine kullanılamaz. Diyeti çeşitlendirmek amacıyla alternatif olarak tercih edilebilmektedir. Alternatif olarak kullanıldığında ise bebeğin gereksinimine göre kalsiyum ve vitamin takviyesi yapılır.

Leave A Comment

Benzer Yazılar