Buğday alerjisinde beslenme tedavisi; buğday ve buğday proteini içeren tüm besinlerin diyetten çıkarılmasıyla yapılır. Tahıl ürünlerinin yaklaşık %75’i buğdaydan oluştuğu için diyette buğdayı uzaklaştırmak zordur. Ancak dikkatli ve özenli bir diyet süreciyle bunun üstesinden gelinecektir. Günlük hayatta sık tükettiğimiz besinlerden olan buğday ekmekleri; durum buğdayından yapılan makarna ve erişteler, bulgur, irmik buğday diyeti süresince tüketmemesi gereken ürünlerdir. Aynı zamanda bu besinlere ek olarak pastane ürünleri;
-paketli gıdalar,
-işlem görmüş etler, hazır soslar ve malt içecekleri de içerisinde buğday proteini barındırdığından kaçınılması gereken besinlerdendir. Buğday içeren besinin yanlışlıkla verilmesi alerjisi olan çocuklarda ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabildiği için beslenme planının besin alerjisi konusunda deneyimli olan diyetisyenlerce yapılması çok önemlidir.